Lajme te fresketa:

Peshku Salmon së shpejti në treg

E-mail Print PDF

Posto ne Facebook

Stina e verës ka sjellë në vendin tonë vërshime të panumërta të turistëve të huaj të cilët kanë treguar një interes të madh për faunën shqiptare dhe gatimet karakteristike.

Mes shumë lloje peshqish që tregtohen në vendet bregdetare, më kërkuari ka rezultuar një lloj peshku i rrallë, Salmon.

Salmon është një peshk i vecantë, i  familjes Cryeministrius Rrupallius që rritet vetëm në lartësi të mëdha të zonave pushtetore dhe nuk pranon në asnjë mënyrë të zbres poshtë.

Lumi i ujërave transparente të Ruzhdije është vendinku ky lloj peshku gjendet më së shumti. Në këto ujëra Salmon duket se ndihet rehat dhe peshkologët mendojnë se ai mund të rrijë në Rruzhdije për qindra vjet.

Salmon do të vijë në tregun shqiptar nga Kompania Peshkacautike Këshilli i Ministrave.org e cila ka licensën e peshkimit dhe tregtimit të Salmonit për 3 vjet


Powered by jWarlock jwFacebook Comments

[Sqarim]

Vitrina e Librit

Albumi qeveritar

Sondazh

KE refuzoi dhenjen e statusit per Shqiperine sepse...Results